La 8.10.2016 • Joensuu Areena

Esiintyjät ja aikataulut

Poets of the Fall

Poets of the Fall

Poets of the Fall on Joensuun suunnalla harvinaisempi vieras, toki yhtye on kerran ennättänyt poiketa Kerubillakin keikalla, ja loppuunhan ne liput myyntiin tuli hyvin nopeaan tahtiin.

Yhtye on ennättänyt myydä uransa aikana kirkkaasti yli 100 000 levyä ja plokata julkaisuillaan useita kulta- tai platinalevyjä.

Yhtyeen tuleva Clearview-nimeä kantava albumi on tietojemme mukaan viimeistelyä vaille valmis ja sen julkaisu tapahtuu syyskuun lopulla, toisin sanoen ennen Lehtiä Ilosaaressa -festivaalia. Tulemme siten kuulemaan yhtyeen keikalla myös uunituoretta materiaalia ja Lehtiä Ilosaaressa -keikka on osa yhtyeen syksyllä alkavaa maailmankiertuetta.

Nikke Ankara

Nikke Ankara

Maan kiinnostavimpiin hiphop-artisteihin kuuluvan miehen biisit ovat keikkuneet lataus- ja radiolistoilla yksi toisensa perään. Kiinnostavuutta ei myöskään vähennä yhteistyö monien eturivin artistien kanssa.

Sanni

Sanni

Suomen poptaivaan nuorten artistien tämän hetken ehkä kirkkain tähti Sanni nousee tuikkimaan myös Lehtiä Ilosaaressa -yleisölle. Vuoden 2015 naisartistiksi valittu ja vuoden biisistä ("2080-luvulla") palkittu nuori nainen kerää tuvan täyteen ilta toisensa jälkeen. Jokohan Lehtiä Ilosaaressa -keikan jälkeen pian on omien areenakonserttien aika?

Happoradio

Happoradio

Selkeän suomirockbändin mielikuva osuu ja uppoaa Happoradion kohdalle hyvin. 2000-luvun alkuvuosista tasaisen varmasti maan suosituimpien bändien joukossa keikkunut Happoradio julkaisee hittejä tasaiseen tahtiin. Lehtiä Ilosaaressa -festareilla voi tarkastaa bändin uuden levyn materiaalin toimivuuden sekä tietysti fiilistellä vanhojen tuttujen kappaleiden parissa.

JVG

JVG

Kun kyselimme facebookissa, mitä yhtyeitä yleisö haluaisi Lehtiä Ilosaaressa -festivaalilla nähdä, nousi ylivoimaiseksi yleisön suosikiksi JVG. Näin ollen olkaapa hyvä, JVG saapuu Joensuu Areenalla 8. lokakuuta.

Bändin 247365-albumi on myynyt tähän päivään mennessä reilusti yli 20 000 kappaletta ja näin ollen ylittänyt platinarajan. Albumilta julkaistut menestyssinglet Mauton jasso, Tuulisii, Tarkenee ja Takajeejee ovat valloittaneet lopullisesti suomalaisten sydämet, ja yhtyeen suosio on huikea. Sen verran huikea, että eipä riittänyt Hartwall Areenakaan yhtyeen konserttiareenaksi keväällä 2016, jäähalli myytiin loppuun alta aikayksikön.

Kun vielä esiintyminen Lunta Ilosaaressa -festareilla helmikuussa oli sen verran hurmoksellinen kokemus, niin otetaanpa pojat vielä kerran uudelleen. 

Kuningasidea

Kuningasidea

Kuningasidea on helsinkiläinen 12-henkinen reggae-kollektiivi, joka vannoo lavalla reggaen ja rap-vaikutteisen musiikin nimeen. Yhtyeen debyyttilevy ”On uusi aika” julkaistiin kesällä 2012 ja sen ensisinkku ”Enemmän duoo ku sooloo” nousi soittoon lähes kaikilla kotimaisilla radiokanavilla. Vuonna 2014 julkaistulta ”Nimi on enne” -albumilta suurimmaksi hitiksi nousi "Pohjolan tuulet” -singlelohkaisu. 

Letkeitä kitarasoundeja, notkeaa puhallinsoittoa ja ennen kaikkea isoja popmelodioita. Bändin ulosanti huokuu kesäistä fiilistelyä ja hauskanpitoa, eikä lopputulosta voi kuin ihailla. Bändi työstää parasta aikaa kolmatta albumiaan, ja jos uusinta singleä "Sä saat mut" on uskominen, tulee bändi tarjoilemaan yhden kovimmista kotimaisista rytmimusiikin albumeista.